En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir ateş simultane kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak gestaltda olmalıdır.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) zemin amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki tütün, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu negatif koşulların özge katlara geçişini dikilmek yahut olası başüstüneğu denli geciktirmektir.

Taşıma çantası: Ok ve yaylar kabil ekipmanların taşınması, saklanması için kullanılır.

Derin bir soluk alarak odaklandıktan sonrasında yayı bırakarak okun hedefe gitmesini katkısızlayabilirsiniz. İyi bir teknik ve dengeyle atış davranmak, okun matlup yere yetişmesinı esenlar. Okçuluk, fiziksel teknik, zihnî konsantrasyon, güzel duyusal istikrar müstelzim bir zanaat ve spor başüstüneğundan pıtrak alıştırma vürutmenize yardımcı olur.

İşyeri ve özel talih dairelerinde, ekol ve umum yapılarında ivedi keyfiyet ve hakkındalaşılmasını istemediğimiz durumlarda can kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baş kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar acil kalıp anında bapnın muhtemel olan en az dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, hariça dosdoğru oluşturulan ürkü yangın kapısı pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı içinlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı dokumalması gerekebilir. İşte böyle durumlar onay özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz düzenınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çkızılışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca eylem etmesi ve zaruri çaldatmaışmaların da buna nazaran yapılması gerekmektedir.

Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Dairesel merdivenin müsaade verilmediği yerler arasında mektep, dirlik organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın olduğu âlem merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page